Duszony schab



Składniki
4 plastry schabu b/k
2 cebule
kawałek wędzonego boczku
3-4 ząbki czosnku
2 listki laurowe
fasolka szparagowa
sól, pieprz, wegeta
kilka kropel maggi
śmietanka 30%
1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
25 ml wódki



Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć na smalcu. Dodać posiekaną cebulę i przyprawy. Wlać bulion, a kiedy się zagotuje włożyć schab (ja pokroiłam go w trójkąty ). Fasolkę ugotować w osolonej wodzie następnie wmieszać do gotowego mięsa. Posypać szczypiorkiem.
  2. Dusić do miękkości po czym zabielić śmietanką. Do kieliszka wlać wódkę i rozpuścić w niej mąkę wlać do sosu i gotowe..

smacznego


Komentarze