Leczo z kiełbasą


Składniki
2 papryki czerwone
2 papryki zielone
2 papryki żółte
cukinia
4 ząbki czosnku
2-3 kawałki kiełbasy myśliwskiej
3 cebule
3-4 pomidory
90 g przecieru pomidorowego
puszka pomidorów z puszki
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
kilka kropel sosu sojowego



Przygotowanie

  1. Umyte warzywa pokroić w paski (wcześniej usunąć z papryk i pomidorów pestki). W większym garnku podsmażyć na łyżce oleju jedna cebulę dodać pokrojone warzywa i smażyć kilka minut. 
  2. Kiełbasę pokroić w talarki i podsmażyć z pozostałymi dwoma cebulami i trzema ząbkami czosnku ( przeciśnięte przez praskę). Dodać do warzyw razem z przecierem i pomidorami z puszki. 
  3. Doprawić do smaku, wymieszać i trzymać na ogniu ok 30-40 min. Po zgaszeniu ognia dodać jeszcze jeden ząbek czosnku i gotowe.. 
smacznego

Przepis z Szczypta Serca... :-* 

Komentarze

Prześlij komentarz